style with story

zwart met pootjes

000

Zo is-ie dus geworden. Het kastje dat mijn ouders ooit lieten maken en dat al een lang leven achter de rug heeft; in vele huizen heeft staan stralen in diverse kleuren. Hij smeekte om een opknapbeurt. En aldus geschiedde. Er werd geloogd, geschuurd, een lang geleden gesneuveld ruitje in het glas-in-lood vervangen (door een geweldig ambachtelijk bedrijfje aan de Amsterdamse Looiersgracht), en toen ging-ie in de zwarte lak en werd op een stalen frame (www.staaal.nl) gezet – zodat er net een beetje lucht onder kan. Daar wordt-ie wat lichter en frivoler van. Wat een beauty, wat een pronkstuk!

B(l)ack on its feet

And this is what it looks now! The cabinet that my parents had made when they were newly weds. It has traveled from house to house in a variety of colors. Some time ago it begged for another grand makeover. And so it happened. It was sanded, one of the glass windows that was broken got replaced (by a great craftsmen on the Amsterdam Looiersgracht), and then it was painted black and placed on a steel frame (www.staaal.nl) – to give it a little more breathing space, making it a bit lighter and more frivolous. What a beauty, what a showpiece!

0 comments:

Post a Comment

pepe ©  Theme by Blog Milk + Coded by Krista Rae